Milovníci vína (11/12)

Před mnoha lety, v Italském Piemonte, začal jeden šestiletý kluk rodičům pomáhat s prací na vinici. Když vyrostl, řekl si, že zkusí víno pěstovat jinak, než je v kraji posledních sto let zvykem. Vysadil vinici tak hustou, že každý keř urodí pouhých šest hroznů. Dá se takhle vůbec vyrábět proslulé červené barolo, a ještě k tomu s ním udělat díru do světa? Právě tohle zjistíme v příštím dílu našeho seriálu. Vypravíme se také na Moravu, za skvělým bílým ryzlinkem. Navštívíme vinici, kterou znají milovníci turistiky a cyklistických výletů. Ti sem jezdí nejen koštovat víno, ale také obdivovat moderní architekturu vinařství. Už jste někdy při nákupu narazili na obří těstoviny zvané conchiglioni, a přemýšleli, co s nimi? Šéfkuchař Lukáš je připraví plněné špenátem a ricottou se skvělou tomatovou omáčku.

Režie:

skryté titulky

Uvidíte v TV