Prostři pro tři

Dvě tříčlenná rodinná nebo přátelská družstva soutěží nejen ve vaření, ale ve znalostech o jídle a v kulinářském umění vůbec. Zatímco jeden soutěžící vaří svůj vlastní recept na jednu ze soutěžních ingrediencí, další dva členové družstva se pěkně zapotí. Pět kol prověří nejen jejich vědomosti české a světové kuchyně, ale i šikovnost v přípravě jídel či v zacházení s různými věcmi okolo vaření - od příborů k použití toho správného masa či koření. Každé družstvo vstupuje do soutěže s určitým počtem bodů, které ztrácí či naopak získává. Tříčlenná porota pak může celý vývoj soutěže zvrátit v posledním kole, když dá všechny své body tomu nejlepšímu kuchaři. Epizoda Zelí - V prvním díle naší nové kulinářské soutěže uvaříme dva recepty ze suroviny, která je v českých kuchyních častá a oblíbená - ze zelí. Zda vyhrají klasické bramboráky se zelím nebo rafinované zelné závitky, o tom rozhodne fundovaná porota - Naďa Konvalinková, Ivo Šmoldas a šéfkuchař Milan Hořejš.

Režie:L. Ausobský