Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Pravá staročeská zabíjačka, aneb proč si vykrmit vlastního pašíka. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie T. Szilvási a J. Berka Jelítka, jitrničky, ovar, domácí škvarečky a zásoba kvalitního vepřového na dlouhou dobu. Šéfkuchař Vašek Frič je odborníkem na staročeskou zabíjačku a všechny domácí dobroty, které na ní vznikají. Naše moderátory tak čeká spousta práce, protože na tradiční zabíjačce je potřeba každá ruka. Terezka a Petr se také vypraví za farmáři, kteří chovají proslavená česká přeštická prasátka a vědí, co takový domácí pašík potřebuje ke spokojenému životu. A dozvíme se, k čemu využívaly naše babičky poctivé domácí sádlo.

Režie:T. Szilvási, J. Berka

skryté titulky

Uvidíte v TV