Hestonova škola vaření (6)

Po letech strávených vášnivým usilováním o dosažení kulinářské dokonalosti nám nyní Heston Blumenthal předvede nejen správné metody vaření, ale také to, jak se určité věci mají, smějí nebo právě nemají a nesmějí zpracovávat, i když tím možná zbortí některé návyky a mýty pocházející z kuchyně našich maminek. Nejpronikavější vizionář britské kuchařské branže před očima diváků testuje rozličné neotřelé nápady a techniky, aby jim pomohl překročit neviditelnou hranici mezi standartním vařením a tvorbou brilantních gastronomických kreací, jež potěší nejen jazyk, ale i srdce a duši. Každý díl seriálu se zaměřuje na některou z ingrediencí používaných v kuchyni takřka každý den – ať už jsou to vajíčka, kuřata, hovězí maso, čokoláda, sýr, případně obyčejné brambory – a nabídne divákům vlastní recepty oblíbených jídel; uvidíme třeba, jak se dá péci kuře, jak udělat perfektní steak, a aby se nám hezky povedl i závěr oběda, jak správně naplnit čokoládový dort.

2012

Uvidíte v TV