Kluci v akci

16. října 2007 byla peruánská kuchyně prohlášena kulturním dědictvím peruánského národa. Peruánci jsou na své rozmanité kulinářské umění právem hrdí, spočítali na 491 typických peruánských jídel. Jejich kuchyni lze rozdělit do několika částí. Kuchyně „chifa“ vznikla fúzí peruánské a čínské gastronomie díky čínským přistěhovalcům především z oblasti Cantonu na konci devatenáctého a počátku dvacátého století. Dále jsou to kuchyně pobřežní, mořská, kreolská, andská a kuchyně z džungle. Mezi nejdůležitější ingredience patří brambory (Peruánci mají až 2500 nativních odrůd brambor), rajčata, chilli, kukuřice, ovoce, ryby, hovězí a kuřecí maso. Výtečnou kuchyní nás provedou Michal, Maria a Javier. Připravíme si peruánskou plněnou bramboru – papa rellena, peruánské „arroz chaufa“ s kuřecím masem a jako dezert tradiční crema volteada.

Režie:M. Froyda

skryté titulky

Uvidíte v TV