Tisíc chutí ulice: Turecko

ČT 2

Slavný anglický kuchař Ainsley Harriott rád vaří, ochutnává i objevuje světovou kuchyni. Britský cyklus Dnes Ainsley zavítá do velkoměsta, v němž žije víc obyvatel než v celé naší republice. Však také Istanbul leží hned na dvou světadílech. A Ainsley se samozřejmě podívá do evropské i asijské části této megapole. A co dnes ochutná? Sendvič s grilovanou rybou, rybu pokapanou citrónem a vylepšenou Ainsleyho speciálním pálivým jogurtovým dresingem. Na řadu přijdou samozřejmě turecká tradiční jídla – kebab a baklava, připravované podle prastarých receptů, ale také v našich končinách neznámá turecká specialita – jehněčí hlava. Navštívíme také restauratéra Musu, který věnuje spoustu času cestování po odlehlých místech Turecka a sbírá zajímavé recepty, podle nichž pak vaří svým zákazníkům.

VB, skryté titulky