S kuchařem kolem světa: Srí Lanka

Ovoce, čaj, skořice, rýže a hlavně kari, kari, kari. Kari na nespočet způsobů. To je refrén, který provází Freda na jeho cestách po tomto divukrásném exotickém ostrově. Setká se s ním všude - na tržnicích, u stánků, v restauracích i v rodinách těžce pracujících pěstitelů skořice, kteří Fredovi ukážou, jak se tato ceněná surovina sbírá a zpracovává, nebo u sběračů kitulového nektaru, kteří ho zasvětí do tajemství výroby speciálního medového sirupu. Rýží s kari jej poctí ženy sušící na mořském břehu ryby určené pro prodej na místním rybím trhu, i buddhističtí poutníci, kteří vyrazili na pouť do vzdáleného kláštera s cílem uvařit tamním mnichům rituální pokrm. Fredova srílanská cesta je tak krásným důkazem toho, že dobré jídlo může mít nejen prostý materiální, ale i úžasný duchovní rozměr.

Fr., skryté titulky