Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem (1/7)

Nejprve se vydáme do zdejší ostrovní metropole – města Nikósie. Známá kuchařka Marilena Joannides, autorka několika knih o vaření, nás srdečně uvítala ve své kuchyni a bohatě pohostila. Začali jsme salátem s glistridou a skončili sladkostí samali. Od paní Georgii jsme se dozvěděli, proč je kyperský med mnohem hustší než jiné evropské medy a co všechno se dá z včelích produktů připravit. Navštívili jsme i místní nikóskou umělkyni Julii Astreu, která se už mnoho let věnuje tkaní. Pracuje se starými tradičními tkalcovskými stavy, ale zdaleka se nesnaží jen o pouhé udržení odvěkých tradic. Ráda experimentuje s novými technikami a materiály, jež míchá s těmi po staletí zažitými.

skryté titulky

Uvidíte v TV