Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem (2/7)

Černé zlato říkají Kypřané karobu neboli svatojánskému chlebu. Z jeho silných, čokoládově hnědých a v chuti nasládlých lusků lisují karobový sirup, vysoce ceněný pro své výživové hodnoty. Pan Aristotelis nám ukáže, co všechno se dá z karobu vyrobit. Přechod do taverny v Nikósii a její nabídka tradičních kyperských pokrmů byly trochu vyčerpávající a jen někteří odolali siestě a navštívili Afrodité v muzeu. Její nejpopulárnější socha z prvního století před Kristem, která se stala kyperským symbolem, sebevědomě obhlíží svou mramorovou ekvipáž ve velkém sále. Nedílnou součástí kyperské kultury je také náboženství. A tak jsme se zastavili v Kitionu za místním malířem ikon, panem Giorgosem Petrouem.

skryté titulky

Uvidíte v TV