Kamu v Mexiku

Svérázná kuchařka a bloggerka opět na cestách – tentokrát za vůněmi a chutěmi největší země Střední Ameriky. Režie R. Karko Mexická gastronomie patří mezi nejzajímavější na světě. V listopadu 2010 byla tradiční mexická kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO. Přesto stále patří k těm méně zprofanovaným. Mexiko má obrovskou geografickou rozlohu a snad právě proto oplývá pestrostí kultur a fascinující historií. Dnes zamíříme do nejjižnějšího a také nejchudšího mexického státu Chiapas, který proslul překrásnou přírodou, pralesy a ruinami z doby předkolumbovských civilizací. Výše v horách najdeme San Cristóbal de las Casas. Město je známé díky své nádherné koloniální architektuře z dob baroka, což rozhodně stojí za návštěvu. A tak jsou všichni poprvé nuceni obléknout se do teplého oblečení. Konečně také ochutnáme tamales, což je další tradiční mexické jídlo sahající svojí recepturou do hluboké historie. Dělají se z kukuřičného těsta, které se připravuje tradiční metodou nazvanou nixtamalizace. Déšť, nezaměnitelná atmosféra a tamales. To je nezapomenutelné Mexiko.

Režie:R. Karko

ČR, skryté titulky

Uvidíte v TV