Kluci v akci

Marek Fichtner je pozoruhodnou osobností kulinářského světa. Ze svého rodiště v Adršpašských skalách odjel po škole do Německa, kde začal s odbornou praxí. Práce v cizině a cestování ho bavily, takže další profesní zkušenosti sbíral na zaoceánských lodích, kde vařil až pro 2500 hostů. Poté ho osud zavedl do Saúdské Arábie do nejluxusnějšího rijádského hotelu, kde zodpovídal zejména za bankety, svatby a catering. Zde měl příležitost připravovat lahůdky i pro královskou rodinu. Následovala zahraniční stáž v Kodani v restauraci Noma, která patří mezi deset nejlepších kulinářských podniků světa. Přes Švýcarsko se pak vrátil do České republiky. Dnes pracuje jako šéfkuchař v prestižním pětihvězdičkovém hotelu na Malé Straně a zaměřuje se především na využití lokálních a sezónních surovin. A co pro nás Marek ve studiu uvaří? Bude to marinovaný halibut s okurkou, keta kaviárem, sépiovou oplatkou, dále krém z bílého chřestu s tempurou s uzeným kachním prsem a pažitkovým olejem a nakonec telecí brzlík s merlíkem, ryzlinkovou omáčkou, bílým chřestem a romanescem.

skryté titulky

Uvidíte v TV