Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Stopečka na zdraví aneb jak to chodí v pěstitelské pálenici. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a J. Berka Výroba ušlechtilých ovocných pálenek je odedávna jedním ze způsobů, jak zpracovat ovocnou úrodu. K tomu je ovšem nezbytné nasbírat to správné ovoce a založit kvas. Plody z našich zahrádek můžeme také odvézt rovnou do pěstitelské pálenice. Jablka, hrušky a švestky jsou obvyklým základem pro budoucí destilát, ale jak chutná taková kdoulovice, nebo pověstná Švejkova kontušovka? Dozvíme se také, jak naložit s pálenkou po samotném vypálení. A než nám dozraje, bude čas na přípravu lahodných švestkových rozpeků s mákem. Vydatná slepičí polévka pak dodá sílu nejenom všem sběračům lahodného ovoce, ale posílí i v náročných životních situacích.

Režie:V. Karas, J. Berka

skryté titulky

Uvidíte v TV