S kuchařem kolem světa: Mauricius

Okouzlující gurmán Fred Chesneau se domluví v jakémkoli místě naší zeměkoule plné chutí a vůní! Francouzský cyklus Na ostrově Mauricius se pěstuje především cukrová třtina, a proto Fred začne svou pouť po tomto exotickém koutku světa netradičně – prací. Pozná, že sklizeň třtiny je nesmírně tvrdá práce a tím víc obdivuje místní ženy, které se při té dřině ještě usmívají. K jedné z nich se dokonce vnutí domů. Ale samozřejmě uvaří společně. Katolíci tu běžně vaří indická jídla, a tak Fred s početnou rodinou hostitelky povečeří zeleninu na kari, kuře po kreolsku, smaženou rýži, řeřichový salát a indické placky. Pro muslimská jídla musí na ulici, a protože má ještě stále pocit, že nepoznal všechny chutě ostrova, zajde si na tradiční sobotní plážové grilování.

Fr., skryté titulky