S kuchařem kolem světa: Québec

Dnes se bude Fred cítit jako doma, i když od rodné Francie ho bude dělit oceán. Zavítá totiž do francouzské části Kanady zvané Québec. A už v Montrealu se pořádně pustí do díla. Navštíví pekárnu bagelů, která je v provozu non-stop a vzhledem k tomu, že ji vyhledávají lidé ze širokého okolí, tu výroba rozhodně nevázne. Jeden pekař tu dokáže připravit až dvanáct tisíc kusů lahodného pečiva za jediný den. Kolik jich asi zvládne Fred za minutu? Po návštěvě bistra s vyhlášeným uzeným masem se spolu s naším průvodcem podíváme zblízka na kanadský národní strom - javor. A samozřejmě bude následovat spousta dobrot, v nichž je významnou ingrediencí proslulý javorový sirup. Nakonec Fred vyrazí na mrazivý sever, kde místním obyvatelům uvaří večeři ze zaručeně nejdražších surovin, které kdy koupil v supermarketu.

Fr., skryté titulky