Rychle, snadno, po bavorsku V (5)

Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech plných fantazie a v tom, že přípravě věnujeme dostatečný čas. Nemluvě už samozřejmě o kvalitních surovinách. Hans Jörg Bachmeier pochází z dolnobavorského Eggenfeldenu a jeho krédo zní: „Dobrý kuchař potřebuje tři věci -- vodu, sůl a špetku vášně, protože bez toho v kuchyni nic nefunguje.“ A v tomto duchu také pracuje: jednoduše, ale skvěle; jeho seznam surovin je střídmý a jeho jídla se dělají velice snadno. Podstatou kuchyně tohoto dolnobavorského mistra kulinářského umění je jednoduchost a přehlednost. Procesy, které při vaření uplatňuje, nejsou nijak sáhodlouhé a zpracovává potraviny, které jsou k dostání v každém malém hokynářství. Recepty, které předvádí, nejsou složité, jeho postupy si každý rychle zapamatuje, a přesto je v nich pokaždé něco překvapivého: málo surovin, zato však hodně šikovných kuchyňských kouzel, nic zbytečně nekomplikovat, ale i tak dospět k nevšedním chuťovým požitkům. Ať už si vezmeme rohlík se šunkou, candáta, k němuž se jako příloha podávají penne, případně tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní, všední, a přesto rafinované recepty vycházející dolnobavorské kuchařské hvězdy povzbuzují kuchyňskou kreativitu k novým a novým vzepětím.

2016

Uvidíte v TV