Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Kdo je nejkrásnější? Naši moderátoři se tentokrát vypraví za holoubky, perličkami a králíky na soutěžní chovatelskou výstavu. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie N. Císařovská a V. Karas Obložený chlebíček s křepelčím vejcem anebo nadívané holoubě jsou lahůdky přímo královské, ale pečení holubi, bohužel, nikde do úst sami nelétají. Své o tom vědí všichni, kdo se rozhodli věnovat svůj čas chovatelství drůbeže či králíků. Co všechno musí chovatel, oddaný svému koníčku, zvládnout, než se jeho opeření či ušatí svěřenci mohou předvést přísné porotě na místní výstavě? Naši moderátoři budou svědky kartáčování srsti, leštění pařátků i olejování hřebínků. A co se na takové výstavě vlastně hodnotí? Představíme si původní plemena holubů – českého káníka a moravského pštrosa. A dozvíme se, jak nejkrásnější české husy cestují po Evropě a sbírají ceny na mezinárodních výstavách.

Režie:N. Císařovská, V. Karas

skryté titulky

Uvidíte v TV