S kuchařem kolem světa: Kamerun

Sympatický šéfkuchař Fred se na návštěvě u protinožců rozhodně nebude nudit. Na městské pláži v Sydney ho čeká charitativní grilování, z jehož výtěžku bude sponzorovaná škola záchranářů. Na výpravě do nehostinné buše v srdci australského kontinentu se setká s původními obyvateli, Austrálci, kteří ho zasvětí nejen do tajů přípravy leguáního masa, ale také ho naučí, jak si takového leguána k večeři vlastnoručně ulovit. Po loveckém dobrodružství si Fred zajede na festival třešní, kde bude hájit barvy Francie v soutěži o největšího jedlíka třešňových koláčků. Povede se mu to? To uvidíme... A na závěr svého cestování po Austrálii si ještě vyzkouší práci motorizovaného honáka dobytka na farmě, k jejímuž obhlížení potřebuje její majitel letadlo. Prostá krmě farmářů, připravená z domácích a velmi kvalitních produktů a surovin, je po náročném pracovním dni chutnější, než večeře v luxusním hotelu.

Fr., skryté titulky