Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Bujaré masopustní veselí, chutné a zdravé postní jídlo a velikonoční hodování si uměli užít nejen naši předkové. Krásné tradice ožívají na českém venkově dodnes. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie: V. Karas, N. Císařovská a J. Berka Další díl našeho seriálu věnujeme tradicím ze starých dobrých časů. Podíváme se, jak slaví masopust v Dobrkovské Lhotce, a dozvíme se, kdo je to mládenec, matka masopust, slaměný anebo rybníkář. Co vlastně znamenal čtyřicetidenní půst, který naši předkové drželi, a jaká jídla během něj jedli? A co si dopřávali na Boží hod velikonoční? Máme pro vás připravenou méně známou dobrotu, kterou naše babičky každoročně uctily koledníky i hosty u velikonočního stolu. A vypravíme se i za dalšími tradicemi a zvyky. Naučíme se pěstovat oblíbené pokojové květiny našich babiček a otevřeme sto let starou vandrovní knížku pivovarského tovaryše.

Režie:V. Karas, N. Císařovská, J. Berka

ČR, skryté titulky

Uvidíte v TV