Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim (4)

Yotam Ottolenghi se toulá jižní a východní částí Středomoří a snaží se naše domácnosti obohatit o klenoty kulinářského umění těchto poměrně exotických koutů světa. Yotamova cesta začíná v nejlidnatějším marockém městě, zvaném Marrákeš, ve kterém odhaluje tajemství tadžinu a ukáže nám, kde mají nejlepší pouliční pochoutky. Odtud Yotam pokračuje do Istambulu, kde se pustí do přípravy pizzy posypané pikantním hovězím masem a zapečené směsi s krevetami a sépiemi, rajčaty a sýrem. Zbude mu čas také na artyčoky se smetanou, baklavu a rýžový nákyp se skořicí. V jednom z nejoblíbenějších severoafrických rekreačních středisek se Yotam živí čerstvě chycenými rybami, objeví celonárodní nadšení, kterým je opředena harissa, a ochutná i pikantní klobásu merguez. Na závěr dorazí náš hrdina do Tel-Avivu, kde objevuje nejčerstvější kulinářskou produkci Izraele; ochutná mořské plody připravené nevšedním způsobem a pak uvaří něco dobrého na zub s několika velice slavnými mistry kuchaři.

2012

Uvidíte v TV