Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Kachnička do křupava vypečená s jablky a červeným zelím patřila odedávna na staročeský sváteční stůl. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie: V. Karas, N. Císařovská a J. Berka Na českých dvorcích a venkovských rybníčcích odedávna štěbetaly kachny, které si hospodyňky chovaly pro maso, vejce i na peří. Kachní pečínka je dodnes synonymem svátečního oběda, ale jak zužitkovat zbytky této menší hostiny? Připravíme si kachní rilletes, lahůdku, kterou můžeme podávat na čerstvém domácím chlebu. Vypravíme se také na návštěvu za chovateli vodní drůbeže a představíme si některá kachní plemena. Řekneme si, jak o kachny pečovat, aby se jim dobře dařilo. A čeká nás i stručný návod na to, jak se starat o klasickou peřinu vycpanou prachovým peřím, a pár zajímavostí na téma, jak se dříve spávalo a jak vlastně vypadal denní rytmus našich předků.

Režie:V. Karas, N. Císařovská, J. Berka

skryté titulky

Uvidíte v TV