Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a N. Císařovská Naši moderátoři se vypraví na pastviny, kde se vesele prohánějí přeštická černostrakatá prasátka. Tomuto původnímu českému plemeni svědčí celoroční pobyt venku. Uvidíme, čím farmář prasátka krmí, co pašíci potřebují ke spokojenosti, a jak je jejich chov propojen s fungováním celé farmy. Ochutnáme hned dva recepty z přeštického vepřového – řízek pečený v troubě a pečený bůček s cibulovým zelím a škvarkovými plackami. A představíme i další plemeno vepře – landrace.

Režie:V. Karas, N. Císařovská

skryté titulky

Uvidíte v TV