S kuchařem kolem světa po Paříži (5/6)
Sefardská a aškenázská kuchyně. Fred Chesneau vás provede světovou gastronomií, a přesto bude mít Eiffelovku stále na dohled! Francouzský cyklus Přestože názvy dnešních komunit znějí exoticky, zůstaneme tentokrát v Evropě nejen fakticky, ale i v přeneseném smyslu slova. Sefardé i Aškenázové totiž patří k židovské diaspoře. Přesto se velmi liší, což má kořeny v dávné minulosti. Aškenázové pocházejí z východní Evropy, Sefardé z Pyrenejského poloostrova. A rozdílná je samozřejmě i jejich kuchyně. Mnoho jejich jídel a podniků už Fred dobře zná. Přesto, nebo právě proto některé z pochoutek rád představí i divákům. Těšit se můžete například na rybí kebab, pastrami, jehněčí žebírko, husí játra na grilu a báječné moučníky.
Fr., skryté titulky
Reklama
Uvidíte v TV
S kuchařem kolem světa po Paříži (6/6)
S kuchařem kolem světa po Paříži (6/6)
S kuchařem kolem světa po Paříži (6/6)
Doporučujeme
Reklama