S kuchařem kolem světa: Kolumbie

Okouzlující gurmán Fred Chesneau se domluví v jakémkoli místě naší zeměkoule plné chutí a vůní! Francouzský cyklus Když se řekne Kolumbie, většina lidí si asi hned představí drogové kartely, míní Fred. A tak nás hned na začátku seznámí se zázračným elixírem, který má účinky s drogou srovnatelné, ale jeho konzumace je naprosto bezpečná. To se jen rozmixuje med se skořicí, vínem, brandy, krabím masem, kachními zárodky v prášku a mnohými dalšími "dobrotami" – a po ránu se vypije kalíšek na ex. Fred však, jak víme, dává přednost dobré chuti, a proto bude spěchat dál. Spolu s ním se dozvíme, jak se vyrábí třtinový cukr, jak připravit banánové ragú s maniokem a kukuřicí či jak zpracovat kakaové boby, aby z nich byla ta nejlepší horká čokoláda na světě. Výjimečným kulinářským zážitkem pak pro Freda bude konzumace speciálního druhu velkých mravenců – kulonas. Prý je to opravdová delikatesa.

Fr., skryté titulky