Moje místa

Roman Paulus. Toužil vařit ve světě a během školy se náhodou dostal do pětihvězdičkového hotelu v Rakousku. Právě tam a do pražského Alcronu Roman Paulus pozval Blanku Kubíkovou a její štáb. Chtěl do světa, ale nezbylo na něj místo. Nakonec do Rakouska odešel jako náhradník. Vyučil se v pětihvězdičkovém hotelu v Dürnsteinu, kde začínal krájením cibule a mimo sezónu i pomocnými zednickými prací. V zahraničí vařil v součtu jedenáct let. A posledních jedenáct let žije splněný sen: být šéfkuchařem v pražském Alcronu. Jaký zažil největší trapas jako učedník? Proč se ho pořád někdo ptá na rozdíl mezi nokem a knedlíkem? Jak Alcron ovlivnily prvorepublikové hvězdy a jak film Pelíšky? Kam jezdí šéfkuchař s rodinou relaxovat? Co na něj prozradí manželka a co jeho někdejší a současný šéf? Plus jako bonus recept na pravý vídeňský řízek a rada, jak uchovat bazalku na zimu. V intimní zpovědi šéfkuchař Roman Paulus ještě prozradí, jak se vyrovnal se ztrátou michelinské hvězdičky, v čem se gastronomie neslučuje s rodinným životem a co vaří svým dětem.

Uvidíte v TV