
Spektrum Home
Spektrum Home od do
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledních 15 let (2)
Život v divočině Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie. (60 min)
Velkolepý plány: Dům roku (2)
Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrovni. Nejrevolučnější řešení a nejkrásnější provedení se ucházejí o cenu Dům roku. (60 min)
Zpátky k přírodě (2)
V dnešním zrychleném světě je dobře viditelnou tendencí touha po opětovném sbližování s přírodou. Stále více lidí v ní nachází protilék proti přemodernizovanému světu plnému strojů. Televizní moderátor Kevin McCloud se vydává na cestu za lidmi, kteří v sobě našli dost odvahy, aby své sny o blízkosti přírody přetvořili ve skutečnost. Konfrontuje nás s výhodami i těžkostmi života v divočině a nakonec nás upozorní na styčné body, s jejichž využitím můžeme přírodu učinit intimnější součástí našich všedních dnů. (60 min)
Jak svépomocí postavit dům (3)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. (60 min)
Jak svépomocí postavit dům (4)
V popředí stojí zkušený moderátor, který celý svůj život zasvětil architektuře, a tak mohl a může sledovat, jak se prostředí, v němž trávíme podstatnou část všedních dnů, stává stále komplexnějším a získává charakter produktu masové spotřeby. Není divu, že mu po jistém čase začala vrtat hlavou otázka: jak vysokou cenu je nucen člověk za tento proces platit? Kam se ztrácí individualita, kreativita, tvůrčí svoboda a radost? Co je pravdy na tom, že čím jednodušší, tím lepší? Řešení nachází v tom, že začne uskutečňovat svůj dětský sen -- umíní si, že postaví dům vlastníma rukama. (60 min)
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledních 15 let (2)
Život v divočině Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie. (55 min)
My jsme malí řemeslníci (23)
(35 min)
My jsme malí řemeslníci (25)
(30 min)
Green Team (41)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. (15 min)
Green Team (42)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. (15 min)
Green Team (43)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. (15 min)
Green Team (44)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné.Jaro:Náš původní zahradnický seriál se začne vysílat v dubnu a hned vám poslouží spoustou praktických rad; mimo jiné vám také připomene, jaké práce je nutno na jaře v zahradě vykonat.Léto:Všechno už pěkně roste, rostlinky se mají k světu, ale zahradník má i tak ještě plné ruce práce. Experti seriálu z naší vlastní produkce, Mark a Tibi, jsou s vámi a udělí vám další užitečné rady. Naučí vás správně zalévat a mnoho dalších věcí – dozvíte se například i to, jak se staví zahradní besídka!Podzim:Na podzim mají zahradníci nejvíce napilno: Mark a Tibor, zkušení odborníci vystupující v seriálu z naší vlastní produkce, se diváků ujmou a pomohou jim se všemi pracemi, které si podzimní zahrada vyžaduje.Zima:Venku je čím dál tím chladněji, ale seznam činností, které se týkají pokojových rostlin a květin, je pořádně dlouhý. Mark a Tibi vám ukáží, jak si můžete na zimu přeměnit obývák v opravdovou rajskou zahradu a jak docílíte toho, aby i v tom nejstudenějším ročním období byly vaše rostlinky ve vynikající formě. (15 min)
Teleshop
(180 min)
Na chalupě – Austrálie III (1)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (2)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (3)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (4)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (5)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (6)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (7)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Na chalupě – Austrálie III (8)
Tasmánský šéfkuchař povzbuzený úspěchem svého britského předchůdce Hugha se na své australské farmě snaží už několik let dosáhnout podobných výsledků jako jeho zbožňovaný televizní vzor. Hospodaří v úsporném a udržitelném duchu a v harmonii s přírodou. Avšak jak přibývají léta, výzev neubývá, naopak, stále se množí. Vybrušování svérázných metod hospodaření si od Paula vyžaduje stále více kreativních řešení. (60 min)
Zahradníkův svět (9)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. (30 min)
Zahradníkův svět (10)
Monty Don a jeho společníci v každém dílu tohoto seriálu udílejí praktické rady majitelům zahrad a poskytují jim inspirující nápady, které mohou pro své potřeby využít jak zahradníci začátečníci, tak zkušení profesionálové. Protagonisty tohoto pořadu navzájem spojuje nejen mnoholetá praxe, ale i nekonečné nadšení a radost z prospívajících rostlinek a pěkně a pečlivě ošetřovaných zahrad. (30 min)
Peter Andre: Proměna během hodiny XI (30)
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! (60 min)
Pekelné hotely Gordona Ramsayho II (5)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní! (60 min)
Sarah Beenyová prodává domy (1)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. (60 min)
Až je koupím, budou mý! (7)
Bratři Drew a Jonathan Scottové se ve světě realit pohybují jako ryba ve vodě. Pomáhají svým klientům prodat jejich nynější dům a najít odpovídající nový příbytek. Zatímco Jonathan pracuje na rekonstrukci rodinného domku, v němž bydleli majitelé dosud, hledá pro ně Drew nový – a co nejdokonalejší – domov jejich snů. V závěru Drew už jen dohlíží na prodej obnoveného domu a na průběh koupě nového. (60 min)
Dům snů V (1)
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. (60 min)
Netradiční bydlení? II (1)
Převoznická loď. Železniční stanice. Zrušená továrna na zmrzlinu, polárky a nanuky. Šikovní chlapíci s patřičnou dávkou fantazie a nezdolné vytrvalosti, ale také s náležitými odbornými znalostmi, přestavěli na skvělé obytné „paláce” takové prostory, o nichž si snad vůbec nikdo nemyslel, že by se v nich dalo řádně bydlet. V každém dílu našeho nového seriálu se setkáte s obrovskými snílky, kteří si vysnili pohádkový domov v těch nejzanedbanějších budovách a jiných místech – a aby měla pohádka šťastný konec, jejich sen se stal skutečností; nezůstalo jen u plánu, došlo i na realizaci. (60 min)
Candice nám poví všechno III (25)
I ve třetí sérii svého chvalně známého seriálu vytváří Candice Olson z bytů svých klientů neuvěřitelně krásné domovy. Pomáhá mu v tom jednak vlastní nepřekonatelná kreativita, jednak zkušení odborníci a dodavatelé. Společná týmová práce všech zúčastněných přináší opravdu dokonalé výsledky. (30 min)
Candice nám poví všechno III (26)
I ve třetí sérii svého chvalně známého seriálu vytváří Candice Olson z bytů svých klientů neuvěřitelně krásné domovy. Pomáhá mu v tom jednak vlastní nepřekonatelná kreativita, jednak zkušení odborníci a dodavatelé. Společná týmová práce všech zúčastněných přináší opravdu dokonalé výsledky. (30 min)
Pekelné hotely Gordona Ramsayho II (6)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. Náš razantní šéfkuchař, zatímco krok za krokem vytváří podmínky, které mohou vést ke zlepšení obchodních ukazatelů daného hotelu, musí majitele nebo členy personálu svým svérázným a nenapodobitelným způsobem také přesvědčit o tom, že jeho metody a zásady budou fungovat. Oko při tom samozřejmě nezůstane suché, to je více než evidentní! (60 min)
