Jamie vaří super rychlovky (14)
Jelikož má kuchař Jamie Oliver velmi rád maďarský guláš, který vyžaduje dlouhou přípravu, připraví vlastní odlehčenou verzi podávanou s dušenou rýží. Dalším pokrmem bude klasické indické kedgeree... Začínáme gulášem. Nejprve Jamie připraví zeleninový základ: papriky, červenou cibuli, mrkev, fenykl a celé jablko. Vše rozmixuje a podusí na pánvi. Směs je třeba pravidelně míchat. Přidá ještě sůl, pepř, červenou mletou papriku, čtyři stroužky česneku a čerstvý bobkový list. Vše povaří doměkka. Rýži připraví klasickým způsobem. Před dovařením přisype špetku červené papriky, takže získá „dvě“ barvy. Pět set gramů vepřových medailonků postačí pro čtyři osoby. Nakrájené je Jamie ochutí solí, pepřem a mletým koriandrem a trochu rozklepe. Olej nakape přímo na maso, pánev je bez oleje. K zeleninovému základu přidá balzamikový ocet a 700 ml passaty a vše krátce podusí. Na závěr přihodí čerstvou rukolu a vše dobře promíchá. Zeleninový guláš podává na větší míse. Dá na ni maso, zbytek rukoly a několik lžic netučného jogurtu. Rýži jen jemně promíchá. Jamieho pocta maďarské kuchyni je hotová...
2012 VB