Jamie vaří super rychlovky (31)
Jamie ukáže, jak za patnáct minut uvařit hostinu pro čtyři lidi. Navíc připraví zdravá, chutná a vyvážená jídla, která můžeme jíst každý den. Budou to cajunské kuře z amerického jihu a úžasný ostrý rybí tagine. Tagine s normálním masem se musí dělat hodiny a hodiny. Rybí tagine je hotový za čtvrthodinku. Jsou to měkké bílé filety z platýze v hutné marocké rajčatové omáčce s olivami a nakládanými slanými citrony. Do omáčky Jamie přidá ančovičky a šafrán. Platýze posolí, posype koriandrem, zaroluje a dá vařit do omáčky. Podává s mátovým kuskusem a salátem z mrkve, mandarinek, máty a opraženého sezamového semínka. Druhým receptem jsou kuřecí prsíčka bez kůže obalená v cajunském koření a kukuřičné krupici. Kuře osmaží na pánvi z obou stran a ke konci přidá pro chuť kousek slaniny. Podává se šťouchanými sladkými bramborami se sladkou chilli omáčkou, opečenou okrou a salsou s opékanou kukuřicí, koriandrem, limetkou, jarní cibulkou, sekanými rajčaty a chilli. Před podáváním na kuře ještě nasype trochu sýra feta…
2012 VB