Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

ČT 1

Zavítáme na farmu, kde se pasou české hnědé krátkosrsté kozy, které přivedly na svět celou kupu kůzlat. Uvidíme, jak probíhá den farmářů, kteří se o ně starají. Zjistíme, jak se vyrábějí báječné kozí sýry, a nahlédneme do starodávného sklepení, kde zrají sýrové bochníčky s ušlechtilou plísní. Řekneme si, proč a jak doma vyrábět zdravý kefír. Zjistíme, že připravit z něj čerstvý tvaroh a umíchat pomazánku je lehčí, než by se zdálo. Naši předkové tak získávali i zdraví prospěšnou syrovátku, ze které vařili polévku se zeleninou houbami. A do třetice máme připravený unikátní recept na zeleninu kvašenou právě v domácím kefíru.

Režie:V. Karas

Skryté titulky

Uvidíte v TV