Gordon, Gino a Fred na cestách (2)
Ve druhé epizodě se trojice kuchařů vydává do rodné země Freda Sireixe, do Francie. Fredův přítel Joël Dupuch, známý jako Král ústřic, požádal totiž Freda o pomoc při pořádání prvního ústřicového festivalu v Arcachonu na pobřeží Atlantiku. Start se koná na nejslavnější pobřeží Evropy - Cote d´Azur, kde navštíví nudistickou pláž (Gordon se tam cítí velmi nepohodlně - na rozdíl od Gina). V Saint Tropez si dají martini a odtud pak zamíří do Středomoří, na jihozápad Francie. Gino si vybírá ústřice pro festival v malebné laguně Étang de Thau, odkud pochází 10 procent veškerých francouzských ústřic. Gordon ale tvrdí, že mu víc chutnají ústřice z Atlantiku. V Provenci se Fred rozhodne vytvořit jedlý parfém s příchutí ústřic, za použití své oblíbené přísady, alkoholu. Aby získali inspiraci pro své kreace, vydá se trojice plachetnicí do Marseille, do nejznámějšího vermutového lihovaru ve Francii, kde se vyrábí nejlepší vermut světa Noilly Prat. Ochutnají tady Neuilly spritz - koktejl s vermutem, šampaňským, grapefruitem a ledem. Dále pak zamíří do departmentu Aveyron, kde se ve vesnici Roquefort vyrábí pověstný stejnojmenný sýr - a 70 dalších. Ústřice, které Gino převáží v chladicím boxu, ale cestu nevydrží, musí je vyhodit. Gordon si vyžádá malou objížďku do Bordeaux, kde má jednu ze svých restaurací, a tam mají v lednici čerstvé ústřice z Atlantiku. Po 4 dnech konečně dorazí do Arcachonu na festival. Gordon ústřice připraví s fenyklovým salátem, Gino s limoncellem, Fred s citronem, zázvorem a malinami. Návštěvníkům festivalu nejlíp chutnají ty Fredovy.
Režie:Sam Campbell
2018 GBR
Uvidíte v TV
Gordon, Gino a Fred na cestách (3)

Gordon, Gino a Fred na cestách II (1)

Gordon, Gino a Fred na cestách II (2)
