Jamie vaří super rychlovky (1)

Prima MAX

Vzhledem k tomu, že všichni chceme jíst zdravě, ale také rychle, připravil si Jamie Oliver pro diváky několik superrychlých receptů na lahodná a kaloricky vyvážená jídla, jejichž příprava trvá pouhých patnáct minut. Dnes to bude chilli con carne s masovými kuličkami, v němž místo rýže nabídne kuchař bulgur, a pálivé kuře se salátem z vodního melounu... Bulgur se vaří v hrnci s nasolenými citrony a kouskem skořice. Masové kuličky jsou z mletého hovězího, do nějž se přidá koření garam masala. Pak se osmahnou na pánvi na olivovém oleji. Na omáčku je zapotřebí mixer. Dáme do něj passatu, nakládanou pečenou papriku, koriandr a dvě jarní cibulky. Vše dusíme na pánvi, zatímco přímo na hořáku dočerna osmahneme chilli papričky. Do omáčky na závěr přidáme červené fazole, které na pánvi pěkně rozpukají. Stačí dozdobit a jídlo je hotové... Pálivá kuřecí stehna na papíru na pečení posypeme směsí koření pěti vůní a zprudka osmažíme dohněda na olivovém oleji. Do salátu dáme 800 g melounu, římský salát, ředkvičky a bylinky. Skleněné nudle nevaříme dlouho. Asi čtvrtinu poté osmahneme na pánvi, aby v salátu dobře křupala. Maso na pánvi posypeme sezamovými semínky, takže je krásně křupavé a lesklé. Do zálivky potřebujeme zázvor, česnek, chilli papričky, koriandr, cibulky, sezamový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, dvě limetky a řeřichu. Dobře promixujeme a nalijeme na maso.

2012  VB

Uvidíte v TV