Evropa dnes

Švýcarský kanton Graubünden je ze všech stran obklopen alpskými vrcholy. Každé údolí představuje svět sám o sobě – často se může pochlubit vlastním dialektem a kulinárními specialitami. Díky své kulturní různorodosti se Graubündenu v rámci celého Švýcarska přezdívá „Malé Švýcarsko“. Pokrmy z rukou místních šéfkuchařů a venkovských kuchařek jsou výživné, velmi chutné a neokázalé, přesto však skrývají celou škálu překvapivých momentů. Od vydatné kroupové polévky a světoznámého pokrmu z masa Bündnerfleisch k neméně proslulému desertu Bündner Nusstorte nebo kvalitním těstovinám – cokoli zde naleznete na talíři, pochází z místních a zaručeně čerstvých přísad. Dodnes se řada obyvatel kantonu zásobuje zeleninou z vlastních zahrádek. Čerstvě sklizené brambory, mangold, špenát a bylinky dodávají místní kuchyni nevšedně voňavou příchuť.

N, skryté titulky

Uvidíte v TV