Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

Naši předkové byli během zimního období okázáni na to, co v sezóně vypěstovali a vyrobili. Jenže tahle jednoduchá a přitom výživná strava se ukázala být velice prospěšná i našemu zdraví v současné době. V dalším pokračování našeho seriálu přineseme plno osvědčených babičkovských tipů. Poctivý domácí slepičí vývar pro posílení organismu jednoduše a rychle vylepšíme čerstvou zeleninou, které se říká "židovský penicilin", a také kořenem bylinky, kterou dnes věda zkoumá v souvislosti s podporou léčby onemocnění covidem-19. Hlívu ústřičnou už si leckdo pěstuje v domácích podmínkách a my si ji připravíme s pohankou a kysaným zelím. Ochutnali jsme, a je to vážně dobrota! Plody arónie obsahují jód a jsou napěchované antioxidanty a vitamíny. Jejich šťáva prý prospívá těm, kteří pravidelně a dlouho vysedávají u monitorů počítače. Už jste na procházce potkali keř, kterému se říká kdoulovec? Jeho plody připomínající malá jablíčka jsou něco jako český citron, a my navštívíme hospodyňku, která je umí zpracovat do báječně jedlé podoby.

Režie:V. Karas

skryté titulky

Uvidíte v TV