Vůně srbské kuchyně s Miroslavem Donutilem (6/7)

Cestovatelé se dostali až do pouštní rezervace Keliblatska Peščara v banátském okrese na severu Srbska v provincii Vojvodina. Správce rezervace Dragan Janekovič je seznamuje s charakterem zdejší přírody, s pěstováním vína, léčivých bylin i výrobou přírodních produktů. Později v Leskovači v místní restauraci ochutnají Mirek s Georgem výbornou kuchyni Predraca Lazareviče, menu, sestávající ze salátu šéfkuchaře, rizota a vepřového filé s hříbky. Navštíví akademického malíře Slobodana Ivanoviče, zvaného Bobo, původem z Černé Hory, jehož tvorba se vyznačuje figurativní fantastikou, kterou vystavuje po celém světě. Nejraději má domácí vojvodinskou kuchyni, zeleninu, ryby a nejrůznější saláty. Dále navštíví Frušnu Goru, kde žijí nejvyhlášenější srbští výrobci medu a produktů z něj. Nakonec se ocitnou v monastýru – pravoslavném klášteře Magri. Od otce Theofila se dozvídají o jeho historii a společně popijí klášterní pálenku. Večer je zastihne opět v Bělehradu, kde u společné večeře plánují poslední výlety...

Režie:G. Agathonikiadis

skryté titulky

Uvidíte v TV